Jag har under en vecka sett tre jättefina filmer- musikdokumentärer- om tre underbara artister.
Den första hette “Bra dagar” och handlade om Totta Näslund. En underbar musiker med integritet, den andra var dokumentären om Björn Afselius “Tusen bitar” one of a kind. Den tredje var en dokumentär om en av världens bästa bluessångerskor Billie Holliday.

Totta och Affe dog alldeles för unga men de har liksom Billie en musik som lever vidare och fortfarande kan glädja oss och även få oss att gråta.

För några år sen så jag även en musikdokumentär om en annan idol Patty Smith som jag tror hette som boken “Just Kids” eller om jag blandar ihop det. Patty lever ju fortfarande och kan fortsätta att ge oss nya sånger.

Det är nåt som jag tycker om att SVT ger så fina dokunetärer om fina musiker, jag har ju oxå på SVT sett en bra dokumentär om Freddy Mercury och Kiss. Gamla idoler vars liv och musik berör oss.